Nieuws

EU meets Fair Traide

Op 8 mei a.s. organiseert GroenLinks De Liemers en Tilingo-Nepra in samenwerking met de wereldwinkels en die Grünen, een openbare debatavond met (kandidaat-) Europarlementariërs over het belang van eerlijk zaken doen voor de Europese politiek en de Europese economie in:

donderdag 8 mei in Zevenaar
waar: Ons Huis (Dr. Honigstraat 3, 6901 AP)
aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
toegang: gratis (koffie en thee staan klaar

Programma:
19.30-20.00 uur: inloop met (FT) koffie/thee en Fair Trademarkt
20.00-20.45 uur: kennis maken met Fair Trade en deelnemers
20.45-21.00 uur: pauze met (FT) koffie/thee en Fair Trademarkt
21.00-21.45 uur: debat met deelnemers en publiek
21.45-22.00 uur: vragen publiek
22.00-22.30 uur: gelegenheid tot napraten met drankje

Gedurende de avond is er volop gelegenheid kennis te maken met een diversiteit aan Fair Trade producten in de Fair Trademarkt, verzorgd door Wereldwinkels uit de omgeving.

Lees verder

GroenLinks Kiezers bedankt !

De 4 lijsttrekkers van GroenLinks

Ja dat was erg schrikken met een uitslag die ons halveerde of soms zelfs wegvaagde. Hebben we het niet goed gedaan, niet goed uitgelegd? Zijn al onze punten van ons verkiezingsprogramma ondergesneeuwd door de enorme aandacht voor de herindelingdiscussie ?

Hebben we niet genoeg uit kunnen leggen dat juist de kleine kernen alle aandacht krijgen die ze verdienen? We weten het niet.

Wij willen in ieder geval alle mensen die wel op ons gestemd hebben bedanken voor hun vertrouwen.

Lees verder

Voordelen van 1 Liemers

Marko Wikkerink

GroenLinks Rijnwaarden neemt voor de 1e keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen daarom verteld onze lijsttrekker Marko waarom                1 Liemerse gemeente zo belangrijk is voor Rijnwaarden.

Een sterke gemeente is een grotere gemeente: samen staan we sterk! De hoeveelheid taken die we als gemeente moeten (gaan) uitvoeren wordt zo groot dat we die alleen als grote gemeente aan kunnen.

Lees verder

Video verslag van Tour het groene compliment

De stoerderij waterbuffels

Op Valentijnsdag 14 februari 2014 is een afvaardiging van GroenLinks De Liemers (dit is GL Duiven, GL Rijnwaarden, GL Westervoort en GL Zevenaar samengevoegd) in 2 greenwheels en een electrische auto gestapt en bij een 8-tal bedrijven langsgeweest om een groen hart (gemaakt van olifantenpoep), een oorkonde en wat lekkers voor bij de thee (Fair Trade) te overhandigen. Daarnaast hebben nog een 15-tal andere "groene" bedrijven of instellingen dezelfde complimenten over de post ontvangen. Hier kun je het videoverslag bekijken van de tour "het groene compliment"

Lees verder

Kies de zon; openhuis 8 en 9 maart

Banner Opendag Kies de zon

Kies de Zon: Open Huis op 9 maart 2014.

GroenLinks organiseert op 8 / 9 maart de ‘Kies de Zon’ Open Huis dagen. In Westervoort stellen Ben Schulte en Jaap Roozeboom hun huis open op zondag 9 maart voor belangstellenden. Wie de aanschaf van panelen overweegt kan bekijken hoe zo’n systeem er nu uitziet en verhalen uit de praktijk horen over aanschaf en aanleg.

 

Lees verder

Als antwoord op ‘Herindelen in de ivoren toren’ dG-Liemers, 15-2-2014 (René Boekhorst).

De 4 lijsttrekkers van GroenLinks

Door: Marjoleine Snaas (Duiven), Marco Wikkerink (Rijnwaarden), Ben Schulte (Westervoort) en Age Kamermans (Zevenaar), de vier lijsttrekkers van GroenLinks de Liemers

Het prikkelende opinieartikel Herindelen in de ivoren toren van René Boekhorst in de Gelderlander van 15 februari jl beschouwen wij, de vier lijsttrekkers van GroenLinks de Liemers, als oproep om duidelijk te maken waar GroenLinks voor staat.

Lees verder